Търсене в този блог

събота, 25 април 2015 г.

Спагетите на баба

Много често голямото ми момченце има специални желания, и не иска дори да опита от това което съм сготвила. Тогава идва баба и оправя положението с едни спагети, любими на детето. Ето и как ги приготвя:


Спагетите на баба




200 гр спагети
1-2 моркова
шунка
лютеница
олио
сол
риган


Морковите се нарязват на пръчици по 2-3 см и заедно със спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат. Загрява се тиган с олио и се задушава шунката нарязана на ситно. Прибавя се лютеницата и се подправя с риган. Изсипват се спагетите, морковите и част от водата и всичко се разбърква добре. По желание могат да се добавят обезкостени маслини и кашкавал. Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Теди,
    много рядко правя спагети или друг вид паста.Обикновено приготвям паста, когато трябва да сготвя нещо много набързо.Италианските видове спагети и паста обаче са приготвени от твърда пшеница и са по - леки за приемане.Майка ми обикновено ги употребява по - често, така че твоята рецепта ще свърши чудесна работа.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели аз също не правя често спагети, но големият калпазанин много обича, и майка ми го глези, като всяка баба! Лека вечер!

      Изтриване