Търсене в този блог

четвъртък, 30 април 2015 г.

Пресни картофки с масло и зелени подправки

Преди време дочух разговор между двама пенсионери, и единия обясняваше на другия за пресните картофки. Но не какви да е пресни картофки, а тези които сам приготвял. Дори не помня къде дочух разговора им, но разбрах почти цялата рецепта. Наистина вкусни, ароматни и прекрасни. Чудесна гарнитура за риба или печено месо. Ето я и рецептата и технологията:

Пресни картофки с масло и зелени подправки




1.2 кг пресни картофки
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
масло
олио
сол


Хубаво е да се изберат дребни пресни картофчета, а ако използвате като мен по-едри да се разполовят. Почистват се картофите и се поставят в незалепваща тенжера. Прибавя се малка бучка масло, малко сол и се налива 2-3 чаши вода. Водата не бива да покрива картофите. Сваряват се похлупени с капак, като се разбъркват няколко пъти. Когато картофите са омекнали се излива останалата вода, ако има такава и  се добавя голяма бучка масло и малко олио. Задушават се картофите, като се разбърква отвреме навреме. Накрая се прибавят нарязаните зелени подправки, разбърква се и се изключва котлона.



Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    картофите са на голяма почит в дома ни - от тях приготвям пресен сок за лечение на стомаха, а за ястия, супи, яхнии са великолепни.Пресните картофи винаги са една чудна гарнитура с различни зелени подправки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, картофите са на почит почти навсякъде. Аз имах период в който се изхранвах само с картофи. А за суровия сок съм чувала, но не съм правила! Хубав ден!

      Изтриване