Първата ми среща с Руло "Стефани" беше в ученическите ми години, на рожден ден на приятелка. Бях впечатлена и очарована от вкуса и вида на малките, индивидуални рула, направени на таралежчета, с бодли от спагети. Все още пазя спомена за този невероятен рожден ден. Майката на приятелката ми беше приготвила прекрасно меню и изненади. И през годините не ми стигаше куража да приготвя рулото. Явно съм си мислила, че е много трудно и отнемащо време. Преди няколко години, събрала смелост започнах да го приготвям за семейството ми. Скоро не го бях правила, и виждайки в магазина телешка кайма, реших да го направя с нея. Получи се вкусно и се хареса от всички вкъщи. Ето и продуктите:
Руло "Стефани" с телешко
1 кг. телешка кайма
5 яйца
2 моркова
5-6 кисели краставички
черен пипер
чесън на прах
брашно
риган
олио
сол
Морковите се почистват и сваряват. Нарязват се по дължина на четири парчета. Сваряват се и четири от яйцата, обелват се. Киселите краставички се отцеждат и нарязват на четири по дължина. Каймата се посолява, прибавят се подправките, брашното и последното яйце. Омесва се хубаво и се поставя в намаслена тава. Разстила се на елипса и в средата се подреждат морковите и краставичките, а отгоре сварените яйца. Така приготвено рулото се затваря с останалата отстрани кайма. Налива се малко вода и се пече в загрята фурна. Поднася се с гарнитура по желание. Приятен апетит!
Отдавна не съм правила,Теди,а го обичаме,твоето е станало като по учебник,страхотно!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, Роси! Не познавам човек, който да е безразличен към рулото! Слънчеви поздрави!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванене сме правили много отдавна руло Стефани.Но твоето е станало прекрасно.Благодаря за идеята.
Поздрави !
Радвам се, че ти давам идея! Слънчеви поздрави!
Изтриване