Прекрасни сушени домати, сладки, ароматни и вкусни. Приготвят се лесно, единствения им недостатък е бавното сушене. Особенно ако като мен решите да сушите воднисти домати на едри парчета. Въпреки това се получиха чудни, и си струват усилията.
Сушени домати на фурна
домати
магданоз
чесън
сол
черен пипер
зехтин
Количества няма да давам, само начина на приготвяне. Доматите се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на резени. Поставят се върху хартия за печене, овкусяват се със сол и черен пипер. Поръсват се с магданоз и чесън на филийки.
Сушат се на включена на 100 градуса фурна. След като се изсушат( на мен ми отне 7-8 часа), се поставят в буркан, хубаво се натъпкват и се налива зехтин. Зехтинът трябва да ги покрива изцяло. Съхранявам в хладилник. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванесушените домати стават много вкусни , но зависи от сорта и от начина на сушене.За сушене винаги подбирам домати с тънка люспа, с много малко семки, месести и едри.Тогава се получават чудесни сушени домати.
Поздрави !
Добре си го написала, Ели! Моите домати са домашни, и по голямо количество, затова реших да изсуша. Едниствения им недостатък е, че са малко по-сочни. Но за сметка на това се получиха страхотни на вкус! Приятен следобед!
ИзтриванеЧудни са!
ОтговорИзтриванеА дали бих могла да суша в халогенната фурна, това се замислих днес...?
Сигурно може, обаче там няма достатъчно място. Аз изсуших две тави, за да напълня един по голям буркан. Весела неделя!
Изтриване