Търсене в този блог

събота, 29 август 2015 г.

Бухти



Много, много отдавна не бях правила бухти. Избягвам пържените храни, и когато приготвям тестени изделия обикновенно ги пека. Обаче днес неустоимо ме привлече рецептата на Танита, която е преработка на Жоровата рецепта. Хапнаха си всички вкъщи, успях да изкуша и вече закусилите ;). Една чудесна рецепта за съботната сутрин!


Бухти





1 ч.ч.  прясно мляко
0,5 ч.л сол
1 с.л. захар

2,5 ч.ч брашно
2 ч.л. бакпулвер

олио




В купа се пресява брашното с бакпулвера. Прибавят се захарта и солта. Прясното мляко трябва да бъде със стайна температура. Ако е от хладилника го стоплете. Сухите съставки се разбъркват с млякото и се замесва тесто. Оставя се да си почине 10 минути, след това се разделя на две топки. Всяка от тях се разточва на тънко. Нарязват се ромбове или квадрати и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска салфетка. По желание се поръсват с пудра захар. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Ах, Теди...зарадвах се и натъжих...имахме си ритуал с Жорето, наричаше ги неделни бухти и с тях ни посрещаше в неделния ден...така и не мога да ги направя като неговите...Поздрави! Много мило ми стана.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, светла памет на Жоро! Не го познавах лично, но имам няколко любими негови рецепти!

      Изтриване