Харесвам филийка намазана със зелено песто. Обикновенно приготвям магданозеното, или когато излезе на пролет левурдата. Сещайки се, че имам в хладилника магданоз, установих, че е само половин връзка. Реших да комбинирам с целина, но не листа, а корен. Получи се прекрасно и много ароматно песто. Ето и рецептата :
Зелено песто с целина
1/2 връзка магданоз
1/2 средна глава целина
1 скилидка чесън
лимонов сок
зехтин
сол
Всичко се слага в блендер, миксира се до желаната едрина на пестото. Освен за намазване на филийки може да се използва за спагети, за овкусяване на салати или за мариноване на месо. Просто и лесно, а ужасно вкусно! Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванестарая се почти всекидневно да приготвям песто или сос от различна зеленина.Много вкусно е, разкош за различни салати.
Поздрави !
Никога не бях приготвяла песто с целина, а се получи много вкусно и ароматно. Ели, прекрасно е това, което правиш! Весел ден!
ИзтриванеАз пък правих само веднъж песто от босилек, ползвах за някаква рецепта, а останалото си отлежа във фризера, докато изхвърлих.
ОтговорИзтриванеА ми хареса. Явно трябва да се настроя на друг тип хранене.
Полезно е!
Аз с босилека съм скарана, но това не ми пречи да се опитвам да се сближим! Даже на пролет ще си посея, пък каквото сабя покаже! Поздрави!
Изтриване