Търсене в този блог

петък, 28 август 2015 г.

Зелено песто с целина



Харесвам филийка намазана със зелено песто. Обикновенно приготвям магданозеното, или когато излезе на пролет левурдата. Сещайки се, че имам в хладилника магданоз, установих, че е само половин връзка. Реших да комбинирам с целина, но не листа, а корен. Получи се прекрасно и много ароматно песто. Ето и рецептата :


Зелено песто с целина





1/2 връзка магданоз
1/2 средна глава целина
1 скилидка чесън
лимонов сок
зехтин
сол



Всичко се слага в блендер, миксира се до желаната едрина на пестото. Освен за намазване на филийки може да се използва за спагети, за овкусяване на салати или за мариноване на месо. Просто и лесно, а ужасно вкусно! Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    старая се почти всекидневно да приготвям песто или сос от различна зеленина.Много вкусно е, разкош за различни салати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никога не бях приготвяла песто с целина, а се получи много вкусно и ароматно. Ели, прекрасно е това, което правиш! Весел ден!

      Изтриване
  2. Аз пък правих само веднъж песто от босилек, ползвах за някаква рецепта, а останалото си отлежа във фризера, докато изхвърлих.
    А ми хареса. Явно трябва да се настроя на друг тип хранене.
    Полезно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз с босилека съм скарана, но това не ми пречи да се опитвам да се сближим! Даже на пролет ще си посея, пък каквото сабя покаже! Поздрави!

      Изтриване