Търсене в този блог

четвъртък, 27 август 2015 г.

Сушени домати на фурна


Прекрасни сушени домати, сладки, ароматни и вкусни. Приготвят се лесно, единствения им недостатък е бавното сушене. Особенно ако като мен решите да сушите воднисти домати на едри парчета. Въпреки това се получиха чудни,  и си струват усилията.


Сушени домати на фурна



домати
магданоз
чесън
сол
черен пипер
зехтин


Количества няма да давам, само начина на приготвяне. Доматите се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват на резени. Поставят се върху хартия за печене, овкусяват се със сол и черен пипер. Поръсват се с магданоз и чесън на филийки.



Сушат се на включена на 100 градуса фурна. След като се изсушат( на мен ми отне 7-8 часа), се поставят в буркан, хубаво се натъпкват и се налива зехтин. Зехтинът трябва да ги покрива изцяло. Съхранявам в хладилник. Приятен апетит! 

4 коментара:

  1. Теди,
    сушените домати стават много вкусни , но зависи от сорта и от начина на сушене.За сушене винаги подбирам домати с тънка люспа, с много малко семки, месести и едри.Тогава се получават чудесни сушени домати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре си го написала, Ели! Моите домати са домашни, и по голямо количество, затова реших да изсуша. Едниствения им недостатък е, че са малко по-сочни. Но за сметка на това се получиха страхотни на вкус! Приятен следобед!

      Изтриване
  2. Чудни са!
    А дали бих могла да суша в халогенната фурна, това се замислих днес...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно може, обаче там няма достатъчно място. Аз изсуших две тави, за да напълня един по голям буркан. Весела неделя!

      Изтриване