Търсене в този блог

вторник, 4 август 2015 г.

Букор щепи и форум Отново заедно

Всяка година в края на юли или началото на август е времето, когато се провежда събора на село Мандрица. Тогава се събират родовете от цяла България, изселниците от Гърция и Албания, както и техни гости.



Провеждането на форума Отново заедно е дело на Сдружение за възраждане на село Мандрица и Еко комплекс Букор щепи. Тази година за първи път имаше борби, като голямата награда беше младо яре.





Имаше също традициона изложба на стари снимки, много музика, песни и танци. Организаторите бяха подготвили безплатна вечеря от боб чорба по стара мандришка рецепта.



Еко комплекс Букор щепи се помещава в две отделни сгради. Първата се построява на мястото на старата здравна служба. Другата сграда е оформена като малки къщички бунгала и представлява апартаменти на два етажа.




В превод името на комплекса от албански е хубава къща. За по приятно звучене е разместен словореда на думите. В комплекса има бар и ресторант, които предлагат традициони специалитети.



В покрайнините на Мандрица има много от защитените птици и животни, които си срещат в Родопите. Ние имахме невероятния късмет и видяхме щъркел и малка костенурка.






Не пропуснахме да отидем до реката, и там с голи ръце успяхме да хванем няколко малки рибки и два рака.






Довиждане прекрасна Мандрица, ние отново ще те посетим! Надявам се да ни се случиш отново!!!



2 коментара:

  1. Интересна разходка сте си направили, пожелавам много такива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цяло приключение беше, Веси! Да сме живи и здрави, и разходки ще има! Лека и спокойна нощ!

      Изтриване