След лесния тутманик, логично е да последва и лесна пица. В блога имам различни варианти на пица, като например пица на трохи, калцонето, спаначената, също тази или тази. И не бих казала, че направата на пица е сложно и трудоемко. Но когато се използват 3-4 продукта за направата на тестото, нещата наистина са лесни. Тестото може да се замеси в удобен момент, и да престои няколко часа, или ден в хладилник, преди да се приготви пицата. Даже го препоръчвам, защото така тестото си втасва на спокойствие. И не си вързан за него вкъщи. По този начин имаме чудесна заготовка. Веднага след работа, докато загрява фурната, гарнираме пицата, и в комбинация със салата имаме чудесна вечеря.
Най-лесната пица
2 ч.ч брашно
1 ч.ч вода
1/2 ч.л суха мая
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л захар
мазнина по желание
за гарниране:
шунка
лютеница
кисели краставички
царевица
кашкавал
риган
черен пипер
кимион
Брашното се пресява в купа. Прибавят се маята, захарта и солта. Разбърква се. Водата се добавя и сместа се събира на топка. Оставя се настрани да втаса, или в хладилник за по бавно втасване. След това тестото се примесва, и разстила върху хартия за печене.
В купа се сипват две лъжици лютеница, които се разреждат с малко вода. Нанася се върху пицата. Отгоре се подреждат шунката, царевицата и киселите краставички. Поръсват се подправките, и се покрива с кашкавал. Пече се в загрята на 220 градуса, на по долно ниво на фурната. Сервира се топла. Добър апетит!
Дали да не включа в менюто днес една пица,Теди,голям си подстрекател,чудна е твоята!Хубав петък!
ОтговорИзтриванеРоси, само ще ти кажа, че петък е ден за пица ;) Хубав ден и за теб!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванеи при мен пиците влизат в употреба, когато правя нещо набързо.Чудесна е станала.
Поздрави !
Аз вкъщи подкупвам децата с пица, особено голямото ;)Спорен ден, Ели!
ИзтриванеЧудесно предложение и лесно. Това харесвам...
ОтговорИзтриванеИ аз ги харесвам, Бате! Весели почивни дни!
Изтриване