Кюфтенца от елда
1 ч.ч елда
1 морков
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън
шепа сухи манатарки
1/3 ч.л сминдух
1/3 ч.л кимион
1/3 ч.л черен пипер
3 с.л олио
сол на вкус
Елдата се накисва във вода за осем часа, или за една нощ. След това се измива добре, и се изцежда. Морковът се почиства и нарязва на колелца. Лукът и чесъна се почистват и нарязват. Гъбите се измиват. Всичко без елдата се поставя в кухненски робот, и се смила на дребно. Прибавя се елдата и отново се миксира за още малко. Докато опитвах сместа на вкус, си помислих, че се е получил, чудесен суров пастет. Но бях намислила да направя кюфтенца, затова загрях незалепващ тиган. С лъжица се оформят кюфтенца, запичат се от двете страни. Сервират се с млечно-чеснов сос. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванеда и суров пастет ще е чудесен.И като кюфтенца е добре да се предложи тази рецепта.Чудесни са се получили.
Поздрави !
Получи се много различно, но и апетитно предложение. Особено с чесновия сос ;) Поздрави!
Изтриване