Лесен тутманик
5 яйца
1 ч.ч кисело мляко
3 ч.ч брашно
1 бакпулвер (10 гр. )
1/3 ч.ч олио
1 с. л захар
1 ч. л сол
200 гр. овче сирене
2 с.л кисело мляко
1 ч.ч = 200 мл.
Брашното се пресява заедно със солта, захарта и бакпулвера. В отделна купа се отделят два жълтъка. Останалите яйца се разбиват с миксер, прибавя се олиото и киселото мляко. Накрая се добавя брашното с бакпулвера. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто.
Правоъгълна тава за печене се намаслява и посипва с брашно, или се застила с хартия за печене. Изсипва се половината тесто. Отгоре се разпределя половината натрошено сирене. Върху него се изсипва останалото тесто, и се разпределя внимателно, така че да покрие сиренето. В купата при двата жълтъка се натрошава останалото сирене. Прибавя се киселото мляко и се разбърква. Изсипва се сместа върху втората част на тестото. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Приятен апетит!
Оооо любим! Чудесен е Теди!
ОтговорИзтриванеУсмихната неделя!!
Добре се получи, Вили! Хубава вечер!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриваневеднага записвам тази рецепта.И аз понякога правя лесни тутманици за закуска.
Поздрави !
Чудесен е за закуска, Ели! Хубава вечер!
ИзтриванеНаистина е лесен. Па и сиренцето може и да е краве - важното е да е повечко :)
ОтговорИзтриванеМоже, може, всичко може;) важното е да е вкусно! Хубава вечер, Бате!
ИзтриванеЧудно изглежда и едно парченце за мен, за да се уверя:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе само изглежда, Кате ;) Хубава седмица, миличка!
Изтриване