Разядка от патладжан и орехи
2 патладжана
1 глава чесън
50 гр. орехи
2 с.л зехтин
3-4 с.л лимонов сок
хималайска сол
В тава се поставя хартия за печене. Върху нея се поставят измитите патладжани, цепнати леко по дължина. Главата чесън, без да се бели се срязва на върха, така че да се открият всички скилидки чесън. В лист алуминиево фолио, леко омаслено, се поставя главата чесън. Посолява се и се полива с малко мазнина. Опакова се добре и се поставя до патладжаните. Пекат се във фурна до готовност. Белят се след като изстинат.
Орехите се счукват в хаванче с малко сол. Прибавя се омекналия чесън и патладжаните нарязани на дребно. Овкусява се със зехтин и лимонов сок. Намазва се на филийка. Приятен апетит!
Ама че вкусно!
ОтговорИзтриванеВкусно е, Веси! Усмихната неделя!
ИзтриванеПрекрасен пастет от патладжани Теди.Не съм правила скоро, но имам печени патладжани във фризера.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Хубаво е, когато има заготовки! Весела вечер, Ели!
Изтриване