Яхния от гъби с бакла
250 гр. зелена бакла
250 гр. гъби
2 глави лук
2 червени чушки
250 мл. доматен сок
червен пипер
магданоз
риган
брашно
олио
сол
Зеленчуците се почистват и измиват. Гъбите се режат на четвъртинки, баклата на пръчици, лука на средни кубчета, чушките на квадратчета. В тенжера се задушават гъбите, докато водата им се изпари. Прибавят се лука и чушките, а като поомекнат и баклата. Подправя се с риган и червен пипер, посолява се. Добавя се доматеният сок и малко вода. Когато всичко е сварено, се сгъстява с малко брашно. Преди да се изключи се добавя нарязан магданоз. Приятен апетит!
Чудесна яхнийка, много обичам такъв тип манджички. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ на мен са ми любими, ароматни и вкусни! Спокойна нова седмица!
ИзтриванеЧудесна салатка и яхнийка Теди.Любител съм на постните ястия, но бакла в съчетание с гъби не съм приготвяла.Идеята е прекрасна.Салатката с малинов дресинг е прекрасна.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря Ели! Наистина много вкусно се получи баклата с гъби! Поздрави!
Изтриване