В това хубаво време не ми се стои край печката, и предпочитам бързи и лесни рецепти. С минимални усилия и вкусен резултат. Ето ги и тях бързи, лесни и вкусни сърцати пилешки пържоли.
Пилешки пържоли сърца
800 гр. пилешко филе
3-4 с.л балсамов оцет
4 с.л олио
черен пипер
кимион
сол
Пилешкото филе се разделя на две надлъжно. Всяка от половинките се оформя като се прорязва от горна и външна страни, така че да се получи сърцевидна форма. Ако има нужда може да се изтънят леко с начукване. Подправят се със сол, пипер и кимион. В намаслена тава се поставят овкусените пържоли и се поливат с балсамовият оцет. Пекат се в предварително загрята фурна, като по средата на печенето се обръщат. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриваненаучих се да правя много хубави пържоли от различни меса за скара, когато имах заведение за хранене.Правих пил. филе почти по същия начин, но с куркума или къри, но без да му придавам сърцевидна форма.Но ще се пробвам да направя и твоите пържолки с тази форма, защото у дома всички консумират месо / без мен /.Станали са чудни филенцата.
Поздрави !
Благодаря, Ели! Те сърцата не са много оформени, но са правени от сърце! Усмихнат ден!
Изтриване