Търсене в този блог

вторник, 23 юни 2015 г.

Пилешки пържоли сърца


В това хубаво време не ми се стои край печката, и предпочитам бързи и лесни рецепти. С минимални усилия и вкусен резултат. Ето ги и тях бързи, лесни и вкусни сърцати пилешки пържоли.


Пилешки пържоли сърца






800 гр. пилешко филе
3-4 с.л балсамов оцет
4 с.л олио
черен пипер
кимион
сол

Пилешкото филе се разделя на две надлъжно. Всяка от половинките се оформя като се прорязва от горна и външна страни, така че да се получи сърцевидна форма. Ако има нужда може да се изтънят леко с начукване. Подправят се със сол, пипер и кимион. В намаслена тава се поставят овкусените пържоли и се поливат с балсамовият оцет. Пекат се в предварително загрята фурна, като по средата на печенето се обръщат. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    научих се да правя много хубави пържоли от различни меса за скара, когато имах заведение за хранене.Правих пил. филе почти по същия начин, но с куркума или къри, но без да му придавам сърцевидна форма.Но ще се пробвам да направя и твоите пържолки с тази форма, защото у дома всички консумират месо / без мен /.Станали са чудни филенцата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Те сърцата не са много оформени, но са правени от сърце! Усмихнат ден!

      Изтриване