Свинско с лук на фурна
1,5 кг. свинско месо
4-5 глави лук
1 глава чесън
3-4 с.л. оцет
риган
олио
сол
Месото е хубаво да е шарено, моето беше от бут, но имаше и мазнина. Нарязва се на хапки и се поставя в тава. Лука се реже на едро, чесъна се бели и оставя цял. В тавата се поставя всичко, изсипва се оцета и ригана. Разбърква се добре и се поставя в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор. Пече се докато месото си отпусне водата, след това се завива с фолио. Когато месото е готово, фолиото се маха и се запича. Получава се много крехко и вкусно. Паднесох към ориз с царевица. Добър апетит!
И аз много ги харесвам, особено когато нямам време за суетня в кухнята. Чудесна рецепта. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИма дни, в които не ми се готви, тогава ми хрумват интересни идеи. Поздрави!
Изтриване