Прясно зеле с домати
1/2 средно голяма зелка
250 мл. доматен сок
1 дафинов лист
1 ч.л червен пипер
1/3 ч.л черен пипер
щипка лют червен пипер
олио
сол
Зелето се нарязва на тънки ленти и се задушава в малко мазнина и вода. Когато омекне се подправя със сол, черен и червен пипер. Прибавя се дафновият лист и доматения сок. Похлупва се с капак и се вари до готовност. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриваневинаги приготвям прясно зеле, когато реша да го сготвя.Никой в къщи не обича киселото зеле, освен за сърми.Киселото зеле го правя само на салата, така мисля,че най - добре се запазват витамините.Твоето зеле е чудесно в тези студени , есенни дни .
Поздрави !
Ели, много рядко готвя прясно зеле, вкъщи не го харесват. Но киселото, в комбинация с месце се хапва. Поздрави и слънчев следобед!
Изтриване