В това мрачно и студено време искам малко цветове в чинията. Имам нужда от слънце, и портокала и лимона са моите главни герои в рецептата. След това дойде шантавата аранжировка на точки, и ми стана шарена порцията. Ето да видите и вие.
Всичко започна скромно и накрая стана весело ;). Ето я и рецептата :
Пилешко филе с цитруси на тиган
800 гр. пилешко филе
1 портокал
1 лимон
1/2 ч.л захар
1 ч.л риган
1 ч.л розмарин
3 с.л олио
сол
Портокала и лимона се изцеждат. Сока се поставя в купа, прибавят се подправките, олиото и солта. Разбърква се докато всичко се смеси добре.
Филетата се изтъняват и се поставят в маринатата за най малко 20 минути. В незалепващ тиган се запичат от двете страни докато станат готови и се карамелизират. Готви се под капак. Поднасят се с прясна салата и по желание портокалови резени. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепрекрасно пилешко се е получило.Прекрасно поднесено и аранжирано.
Поздрави !
Ели, благодаря! Вкусно се получи! Весела вечер!
ИзтриванеХаресва ми! Барабар с точките, даже можеше да продължиш и по масата:)
ОтговорИзтриванеХа-ха, чак толкоз луда не съм ;)))
Изтриване