Не съм приготвяла преди свинско месо по китайски, а няколко снимки в интернет ме провокираха да опитам. Използвах свинско каре за рецептата, което предварително мариновах в сладко- кисела марината.
Свинско със зеленчуци по китайски
400 гр. свинско каре
2 моркова
2 глави лук
200 гр. печурки
2 червени чушки
олио
сол
за маринатата:
3 с.л оризов оцет
3 с.л соев сос
1 с.л захар
1/2 ч.л джинджифил на прах
1/2 ч.л чесън на прах
щипка червен лют пипер
2 с.л олио
сол
Месото се нарязва на лентички и се поставя в купа. Прибавят се подправките, соса, олиото и оцета. Разбърква се хубаво и се оставя настрани. Зеленчуците се почистват и режат на парчета по желание. Гъбите ако са дребни могат да останат цели, ако не са се режат на две или четири. Загрява се мазнина и последователно и по отделно се запържват зеленчуците. Изваждат се в купа. Накрая се запържва месото, и когато е готово се връщат всички зеленчуци при него. Налива се малко соев сос и всичко се задушава. По желание могат да се сервират със спагети или ориз. Приятен апетит!
Чудно, сипи една порцийка:)
ОтговорИзтриванеСипвам даже две ;)
Изтриване