Рецептата за тестото на хлебчето съм показвала и преди, но този път го оформих различно. Получи се прекрасно плоско хлебче, с неустоим аромат и вкус.
Фокача с риган и сушени домати
2 ч.ч брашно
1ч.ч вода
1 ч.л мая
1/2 ч.л сол
1 ч.л риган
за гарниране:
3-4 сушени домати в зехтин
1/2 ч.л риган
1 ч.л захар
морска сол
зехтин
В купа се пресява брашното заедно със солта, маята и ригана. Прибавя се водата. Разбърква се с лъжица и се оставя настрани да увеличи обема си. Може да се остави в хладилника за през нощта. След като втаса се премесва със зехтин и се разсила върху хартия за печене. Докато втасва втори път се приготвя сместа за гарниране. Доматите, ригана и захарта се намачкват добре в хаванче. Фокачата се намазва със сместа, поръсва се с едра морска сол. Правят се дупки с намаслени пръсти по повърхността. Изпича се в загрята фурна на 220 градуса. Сервира се топла. Добър апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепрекрасна фокача се е получила.Много, много ароматна.
Поздрави !
Наистина се получи страхатна, вкусна и ароматна! Хубава вечер, Ели!
Изтриване