Малко по различна салата от стандартната моркови с цвекло. Слънчогледовите семки придават много приятна хрупкавост и са чудесни на вкус. А когато са покълнали, салатата е още по хубава. Признавам си, че още не съм си превъзпитала вкуса. Обаче слънчогледови кълнове харесвам. Ето как я приготвям:
Салата с моркови, цвекло и слънчогледови кълнове
2 моркова
1 цвекло
100 гр. белени слънчогледови семки
магданоз
лимонов сок
зехтин
сол
Първо се приготвят кълновете от предния ден. Слънчогледовите семки се измиват и поставят в стъклен буркан. Налива се вода да ги покрива. След два часа се изцеждат от водата, и се връщат в буркана, не се затварят с капачка. На следващия ден се виждат порасналите кълнчета. Кълновете са готови. Ако не се използват веднага, се съхраняват в хладилник.
Морковите и цвеклото се настъргват на едро ренде. Прибавят се кълновете и магданоза. Овкусява се със струйка зехтин, лимонов сок и сол. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар