Вкусни и интересни рошковци се получиха. Оригинала на рецептата е без месо, но аз реших да ги направя по атрактивни за домочадието. Когато се учех да готвя, правих подобни пържени кюфтенца само с картофи, яйце и подправки. Но и тези, които приготвих са страшно апетитни и вкусни.
Рошковци с пилешко месо
500 гр. пилешко филе
6 средни картофа
2 стръка целина листа
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 1/2 ч.л сух риган
1/2 ч.л черен пипер
1/3 ч.л кимион
1 яйце
2 с.л брашно
1 ч.л сол
олио
Картофите се белят и стържат на едро ренде. Посоляват се и се оставят настрани. Лукът и чесънът се почистват и слагат в кухненски робот. Прибавя се целината, подправките и месото, и се смила. Картофите се изстискват от излишната течност и се смесват с пилешкото. Прибавя се яйцето, брашното и се разбърква хубаво. Взима се от сместа с лъжица и се поставя в сгорещена мазнина. Разсила се леко сместа и се пържи до зачервяване на двете страни. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепреди години съм приготвяла подобни шницели им казвам аз.Ставаха много вкусни , имам една рецепта с кайма , от която се приготвят много икономични шницели.И твоите са се получили чудесни.
Поздрави !
Аз като малка правех само от картофи, бяха голям хит вкъщи! Усмихнати поздрави!
Изтриване