Търсене в този блог

събота, 5 септември 2015 г.

Свинско месо с два вида лук и домати на фурна



Яхния от свинско месо с два вида лук на фурна. Много обичам да готвя мързеливо, а това ястие е много лесно и сполучливо. Не ме плашат и температурите, които се случват в кухнята, затова ето я и рецептата :


Свинско месо с два вида лук и домати на фурна





1 кг свинско месо
10-12 глави лук
7-8 домата
1 ч.л чесън на прах
2 ч.л естрагон
3 ч.л риган
олио
сол



Свинското се нарязва на едри парчета. Лука и доматите се почистват и режат на едро. В тава се поставя месото, лука и подправките. Разбърква се, полива се с малко олио, налива се половин чаша вода. Покрива се с фолио и се пече 1 час на 220 градуса. След това се маха фолиото, разбърква се и се пече още час и половина или до готовност на 180 градуса. Доматите се прибавят половин час преди да се извади месото от фурната, като периодично се разбърква. Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар