Торта Гараш
6 яйца
1 1/2 ч.ч захар
200 гр. масло
3 с.л какао
1 ванилова захар
2 ч.ч смлени орехови ядки
1 с.л ром
В две купи се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърда пяна с половин чаша захар. Жълтъците се разбиват заедно с останалата захар. Прибавят се маслото, какаото и ваниловата захар. От тази смес се отделя една чаша. Към останалото се прибавят смлените ядки, рома и белтъците. Пече се в тортена форма на 200 градуса. След като се извади се охлажда и намазва с отделения крем. Украсява се с половинки орехови ядки. Приятен апетит!
* Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева- "Готварската книга"
Теди,
ОтговорИзтриванечестито и на двете.С пожелание за здраве и сбъдване на всички желания.Тортата е прекрасна.Голямо щастие е било за твоята майка, била е двойно щастлива точно на рожденния си ден.Пожелавам и на двете ви сплотено семейство и прекрасни дни занапред.
Поздрави и успешна седмица !
Благодаря, Ели! Наистина съм я изненадала точно на рождения й ден! Топъл и уютен октомври!
ИзтриванеТеди, ЧРД и на двете Ви.
ОтговорИзтриванеЗа да не се повтарям с Елена, само ще кажа че познавам много хубави хора родени през октомври!
Благодаря, Бате! И аз се имам за хубав човек, а уж съм и скромна ;)))
ИзтриванеХа, каква случайност само - на деня на мама да се родиш, Теди:)
ОтговорИзтриванеДа сте живи и здрави и двете! Гараш не отказавам, макар да не обичам рецептите със сурови яйца, но за твое здраве ще си хапна.
Октомврийските рожденници са ми на двете крайности - едни харесвам, друти - не, дори родени на една дата познавам, които са двете противоположности:) Шарен свят:)
Весе, благодаря! И аз бягам от суровите яйца, но този път се изкуших. Но все пак, за да си мисля, че са малко сготвени, сложих крема върху горещия блат. Поздрави!
Изтриване