Един изостанал пакет червен боб се подвизаваше в шкафа. Купуван незнайно кога и с каква идея. И понеже нямах бял, се наложи него да ползвам за замисленото ястие. Исках да приготвя запечен фасул с лук на фурна. И ето това се получи.
Червен фасул на фурна
500 гр. червен фасул
3 големи глави лук
1 морков
2 ч.л джоджен
2 ч.л риган
олио
сол
Фасулът се накисва от предната вечер в студена вода. На следващия ден се слага в тенжера, вари се до омекване. Първите 2-3 води се изхвърлят. Лука се нарязва на едро, моркова се настъргва. В тава се поставя сварения фасул, лука и моркова. Подправя се, посолява се, налива се част от бульона на фасула и се запича във фурната. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепрекрасно ястие се е получило.По същия начин може да се приготви и нахут.Лукът придава една много приятна сладост на ястието.
Поздрави !
Ели, с нахут не съм пробвала! А лукът е много вкусен, особенно добре запечен! Слънчева сряда!
Изтриване