Форумът на мамите е пълен с прекрасни и вкусни рецепти. Днес съм приготвяла една любима гъбена супа, която е много вкусна и кремообразна. Давам линк с оригинала в Bg mamma, а тук ще напиша количествата, които сложих този път. Супата търпи много импровизации, а и се приготвя за отрицателно време. Ако не сте я приготвяли, сега е момента за топла питателна супа.
Норвежка гъбена крем супа
150 гр. гъби
200 мл. течна сметана
200 мл. прясно мляко
300 мл. вода
4 с.л масло
1 с.л олио
1 с.л с връх брашно
черен пипер
сол
Гъбите се почистват и нарязват на дребни кубчета. Задушават се в масло и олио. Подправят се с черен пипер и сол. Когато се сготвят, се добавя брашното. Разбърква се, налива се прясното мляко и водата, след това и сметаната. Оставя се да поври пет минути и се оттегля от огъня. Приятен апетит!
Гъбите се почистват и нарязват на дребни кубчета. Задушават се в масло и олио. Подправят се с черен пипер и сол. Когато се сготвят, се добавя брашното. Разбърква се, налива се прясното мляко и водата, след това и сметаната. Оставя се да поври пет минути и се оттегля от огъня. Приятен апетит!
Правила съм тази супа - много е вкусна, Теди!
ОтговорИзтриванеТака е, Веси! Записах я, за да се подсещам за нея. Усмихната седмица!
Изтриване