От няколко дни имам две касетки с райска ябълка у дома. Много ги харесвам омекнали и сладки, но моите са още твърди и не много узрели. Реших, докато ги чакам да узреят да опитам с няколко от тях да приготвя сладко. Исках да добавя и допълнителен аромат, затова сложих и малко стафиди. Получи се чудесно и много вкусно. Ето и рецептата :
Сладко от райски ябълки и стафиди
750 гр. райски ябълки
375 гр. захар
100 гр. стафиди
100 мл. вода
сокът от един лимон
Ябълките се измиват, махат се дръжките и се режат на кубчета. В тенжера се поставят заедно с лимоновият сок, водата, захарта и стафидите. Вари се на умерен огън. Образувалата се пяна се обира. Когато капка от сладкото, капната на чиния не се разлива, се оттегля от котлона. Пълни се в затоплени бурканчета и се обръщат с капачката надолу докато изстинат. Консумира се с удоволствие и наслада. Приятен апетит!
О, Теди! Мога само да си представя насладата от това сладко! Ако ми попаднат райски ябълки в повечко, непременно ще си направя!
ОтговорИзтриванеУсмихната неделя от мен!
Вили, наистина е много хубаво сладкото ;) Дозата е малка и съм я направила от три по големи райски ябълки! Сърдечени поздрави!
ИзтриванеЕто, това е нещо, което не само, че не съм опитвала, но и не съм чувала дори.
ОтговорИзтриванеНо много ги обичам и аз, когато са хубаво узрели!
Аз до преди няколко години не бях опитвала райска ябълка. Родителите ми си засяха дръвче, и тази година даде много плод, за разлика от предходните години. Затова имам доста материал за опити. Слънчеви поздрави!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриваненикога не съм приготвяла такова сладко.Обикновено консумирам райските ябълки само сурови и добре омекнали.Но сигурно се е получило чудесно сладко, доста скъпички са тези райски ябълки от няколко години.Ако ми попаднат в повече ще пробвам и аз рецептата.
Поздрави !
Както и на Вили съм писала, дозата е малка. Получават се четири бурканчета от бебешки пюрета. И съм ги направила с три от по-големите райски ябълки. Приятна и спокойна нова седмица!
Изтриване