Ризото с броколи
1/2 глава броколи(около 250 грама)
3/4 ч.ч ориз
1 глава лук
1 морков
1 ч.л риган
1/3 ч.л черен пипер
олио
сол
Броколито се накъсва на розички, след което се нарязва на лентички по дължина. Най-лесно става с кухненски робот с диска за рязане, но може е с обикновен нож да се нареже. Моркова се настъргва, лука се реже на кубчета. В загрята мазнина се задушават лука и моркова, след това се прибавя ориза и подправките. Прибавя се вода или бульон на части. Когато ориза е почти готов се прибавя внимателно и броколито. Разбърква се. След като е готово се оттегля от огъня. Готовото ризото се оставя покрито с капак, да си почине 10 минути преди поднасяне. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванечудно е ризотото.Не съм пробвала с броколи, но твоето предложение е чудесно.
Трябва да опитам !
Поздрави !
Опитай Ели! Много вкусно се получи! Сърдечени поздрави!
Изтриване