Търсене в този блог

вторник, 2 юни 2015 г.

Супа от зелена бакла

Мислех да сготвя яхния, но се получи супа. Вкусна супа от бакла. Ето и рецептата:

Супа от зелена бакла





250 гр. зелена бакла
3 картофа
2 моркова
1 глава млечен чесън
магданоз
червен пипер
черен пипер
олио
сол


Баклата се почиства, нарязва и измива. Картофите и морковите се белят и режат на кубчета. Чесъна се бели и оставя цял. В малко мазнина и вода се задушава моркова, към него се добавя картофа, баклата и чесъна. Подправя се с пиперите и солта. Налива се вода. Проверява се за готовност по баклата, когато е сварена супата се изключва. По желание може да се размие малко брашно и да се добави към супата. Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Прекрасна е супата Теди.Баклата не ми е от любимите, но у дома е на почит.Ще я приготвя и по твоя начин на супа, не ми е хрумвала тази идея до сега.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Съвсем случайно се получи, но се оказа много вкусна! Весели почивни дни!

      Изтриване