Търсене в този блог

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Малинов оцет



Една лесна и хубава рецепта за ароматизиране на оцет. А също така и за запазване на аромата на малини по-дълго. Използвайте хубаво узрели малини за рецептата:


Малинов оцет





150 гр. малини
350 мл. оцет
2 с.л захар(по желание)
източник



Малините се поставят в буркан или бутилка със широко гърло. В касерола оцетът се загрява до 40-50 градуса и се изсипва при малините. Когато изстине се покрива със салфетка или парче плат. След 24 часа се прецежда и по желание се добавя захар. Разбърква се докато се разтвори. Пресипва се в подходяща бутилка и се съхранява в хладилник. Ако ви е жал да изхвърлите малиновото пюре си направете дресинг от него.

4 коментара:

  1. Я, колко лесно било! Благодаря за рецептата! Представям си колко е ароматен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много лесно за направа, със страхотен цвят и аромат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност е много ароматен този оцет,Теди,чудесна рецепта споделяш отново!За летни салати ще е идеален!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване