Търсене в този блог

петък, 18 септември 2015 г.

Салата с целина, рукола и цвекло



Една съвсем обикновена салата, но много вкусна и засищаща. Когато на пазара доматите започнат да губят вкус, се оглеждам за нещо подходящо за салата. Обичам да ям почистен корен от целина, нарязан на парченца. Така ми хрумна идеята да го вложа в салата. В комбинация с цвекло и рукола се получи прекрасно! 


Салата с целина, рукола и цвекло





2 шепи рукола
1/4 глава целина
1 краставица
1/2 глава цвекло
10 маслини


лимонов сок
зехтин
мед
сол


Първо се приготвя дресинг от прясно изцеден лимонов сок, зехтин, сол и мед. Поставят се в бурканче,  затварят се и се разклаща енергично. Ако остане от дресинга се съхранява в хладилник. 
Краставицата, цвеклото и целината се почистват и нарязват на дълги пръчици. Руколата се почиства и поставя в купа, прибавят се маслините и зеленчуците. Овкусява се с дресинга и се разбърква. Приятен апетит! 

4 коментара:

  1. Прекрасна салата Теди,
    макар, че аз все още не мога да свикна с вкуса на руколата.Но целината и цвеклото много ги обичам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, може да се приготви с друга зеленина, не задължително да е рукола ;) Спокойни почивни дни!

      Изтриване
  2. Чудесна е, наистина, Теди, бих я хапвала с удоволствие и то доста често:). И ти ми липсваше! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване